TAPASkaart
Frias
KOUD
Pan de Galicia con alioli °
brood uit galicie met alioli
Olivas caseras °
spaanse olijven met kruiden en knoflook
Verduras a la parrilla °
gegrilde en gemarineerde groenten
Ensalada de remolacha, queso feta, cebolla encurtida°
salade van biet, feta, gepekelde ui
Alcachofas y escabeche °
artisjokharten gemarineerd in kruidenolie
Boquerones
typisch spaans gemarineerde visfiletjes
Jamón serrano “Gran Reserva “ uit Jabugo
gedroogde spaanse bergham
Chorizo y salchichón Iberica
twee soorten spaanse worst van het iberisch varken
Queso manchego con membrillo °
spaanse kaas met kweeperengelei
Plato variado Charcuteria
Pata negraham, Serranoham, Lomo, Llonganisa en Chorizo ibericoworst, 2 Spaanse kazen met kweeperen gelei, Brood en alioli
CALIENTE
WARM
Aros de cebolla fritas °
gefrituurde uienringen
Pan con queso de cabra °
brood met geitenkaas, honing en tijm
Champiñones salteados °
champignons met knoflook en tuinkruiden
Berenjenas fritas con mie °
gepaneerde aubergine gefrituurd met honing
Gratinado de calabacín °
courgette en pijnboompitjes gegratineerd met manchego
Datilles con bacon
dadels omwikkeld met spek en balsamico glace
Croquetas de gamba
4 garnalen kroketjes
Croquetas de queso y rucula °
4 kaas/rucola kroketjes
Croquetas de chorizo
4 chorizokroketjes
Fiesta de Croquetas
3 x 2 kroketjes (zie boven)
Pinchos morunos
moors gekruide varkensham spiezen
Albóndigas caseras
gehaktballetjes van het huis in tomatensaus
Chorizo fresco
gebakken verse paprikaworstjes
Pinchos pollo
Spaans gemarineerde kipspiezen
Pinchos de solomillo con mayonesa de estragón.
runderhaasspiesjes van de grill met dragonmayonaise
Calamares a la romana caseras
huisgemaakte gepaneerde inktvisringen
Mejillones rebozados fritas
mosselen in beslag gefrituurd
Gambitas con ajo
gepelde garnalen in knoflookolie
Patatas bravas °
gebakken aardappels met alioli en bravasaus
Patatas fritas °
frites gebakken in plantaardige olie met mayonaise
° gerechten zonder vlees of vis
ESPECIALIDADES
SPECIALITEITEN
Jamón Ibérico 60 gram
De beroemde pata negra ham
Calabaza, hongo de haya y almendras°
pompoen uit de oven met beukenzwam en amandel
Pimientos de Padron°
Padrón-pepers met zeezout
Pulpo a la Gallega
galicische stijl octopus met olijf munt en sinaasappel
Chipirones fritos con alioli
gebloemde en gefrituurde inktvisjes met citroen en alioli
Tataki de atún, wakame y crema de ajos negros
tonijn tataki, wakame, zwarte knoflook crème
Filete de besugo a parrilla con ajo y perejil
dorade filet van de plaat met knoflook en peterselie
Salmón al horno con cava
zalm in cava uit de oven
Vieiras con pastis beurre blanc
coquilles met een beurre blanc van pastis
Foie de pato a la plancha con puré de papas y jerez PX
verse eendenlever met appelcompote en PX sherry
Pintxo pata negra
2 warme bruchettas met Iberico ham, geitenkaas en uienconfijt
Pintxo Bilbao
2 warme bruchettas met Seranno ham, brie en walnoot
POSTRES
DESSERTS
Tapastorie
drie kleintjes: crema, chocolademouse en ijs
Crema Catalana
romig vanilledessert met gekarameliseerde suiker
Tarta de manzana con helado de canela
Warm appel tatintaartje met kaneelroomijs
Bola de helado con crema batida per bol
bolletjes ijs in de smaken: vanille, chocolade, kaneel met slagroom
Tarte santiago con helado
amandeltaart uit Santiago de Compostella met ijs
Plato de quesos
diverse soorten Spaanse kaas met membrillo